Groene straat bewoners / particulieren

Een groene woonomgeving levert veel voordelen op en … als je het met elkaar doet  krijg je er nog meer voor terug!

Meer groen in de straat geeft meer dan een mooi beeld, het verbeterd de leefomgeving, maakt vrolijker, verminderd wateroverlast, bindt CO2, beperkt warmtestress en helpt de natuur. 

Het benutten van gevels als geveltuinen is een goede methode om een groene straat te realiseren. Waar dit in samenwerking tussen bewoners wordt opgepakt brengt het mensen in de buurt dichter bij elkaar. Als ook uw gemeente of woningstichting aanhaakt kan tot een integrale aanpak worden gekomen. Zo draagt een mooie, groene straat bij aan sociale cohesie in de buurt.

Samenwerking loont

Bui-tegewoon, groenprojecten  is een klein bedrijf dat op enthousiaste en stimulerende wijze vakkundig dit proces voor u kan begeleiden. In een tweetal sessies maken we samen met u als bewoner(s) het ontwerp voor een groene straat. Door uw gezamenlijke aanpak en de expertise van bui-tegewoon, groenprojecten is een succesvol project verzekerd.

Ons voorstel:

  • Wij maken een analyse van de actuele situatie en de kansen voor uw straat/buurt.
  • Wij presenteren u onze bevindingen en gaan vervolgens samen actief aan de slag om tot gezamenlijke wensen en ideeën te komen, waarbij er uiteraard ruimte is voor uw persoonlijke wensen.
  • Wij verwerken de uitkomsten tot een concept ontwerp, waarbij persoonlijke wensen zodanig worden gekneed dat een samenhangend geheel ontstaat. “Eigenheid binnen eenheid”, is daarbij ons uitgangspunt.
  • In een vervolg bijeenkomst presenteren wij een aantal varianten en detail uitwerkingen, waarna we gezamenlijk naar een gedragen ontwerp toe werken.
  • Dit ontwerp wordt vervolgens uitgewerkt tot een definitief ontwerp, compleet met plan van aanpak en begroting, desgewenst tot op het niveau van een individueel adres.

Uitvoering kan zowel door u als bewoners zelf als door ons worden verzorgt. Ook is een combinatie mogelijk waarbij uitvoering in eigen beheer door ons wordt begeleid Uiteraard kunnen wij zorgdragen voor de leverantie van de beplantingen en materialen zodat u zeker weet dat u de juiste goederen geleverd krijgt. 

Graag lichten wij onze opzet nader aan u toe of maken een offerte op maat. 


Uiteraard zijn wij ook in staat uw overige groenprojecten te realiseren. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een gezamenlijke aanpak van de voortuin met uw directe buren? www.bui-tegewoon.nl

U bent hier: